140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Спипаха рибари бракониери в резерват „Сребърна“

     Охраната на резерват „Сребърна“ е предотвратила незаконен риболов в езерото, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.
Нарушението е установено вчера в района на южния шлюз. При извършване на техническа поддръжка на системата за видеонаблюдение в този участък служителите на РИОСВ в Русе са видели двама рибари с надуваема лодка в езерото. Незабавно е потърсено съдействие от органите на реда. Единият от нарушителите е избягал, а другият е отказал съдействие и си е тръгнал, демонстрирайки арогантно поведение. Лодката е конфискувана от охраната.
     От РУ на МВР в Силистра, участък с. Айдемир, е поискано съдействие за установяване самоличността на нарушителите, за да се наложат административно-наказателни мерки. За подобни нарушения Законът за защитените територии предвижда глоба от 500 до 5000 лева за физически лица.
     Извършването на риболов извън изрично указаните участъци е нарушение на режимите в резервата. Според заповедта на директора на РИОСВ в Русе, любителски риболов може да се извършва в светлата част на денонощието в местностите „Пристана“ и „Канаричката“ с една въдица.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ