Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Спират достъпа до Марица около границата

            От ГД „Гранична полиция” излязоха със съобщение за въведено ограничение за пребиваване на граждани в частта от река Марица, която е българско-гръцка граница. Мярката е временна и е продиктувана от съображения за безопасност.

Заради миграционния натиск в този участък от държавната граница сега се осъществява специализирана полицейска операция. В съобщението се уточнява че през последните месеци опитите на нелегални мигранти да преминават извън зоните на граничните пунктове в района са значително повече в сравнение с 2017 г. Охраната на речния участък се извършва чрез специфични полицейски дейности и изпълнението им се затруднява от присъствието на граждани там. Въведени са ограничения, за да не се допуснат инциденти и за да се гарантира сигурността на местните жители. Ограниченията ще бъдат отменени при нормализиране на обстановката, за което гражданите ще бъдат уведомени своевременно.

Това е полезна информация и за риболовците, за да се съобразяват с наложените разпоредби и да не се стига до недоразумения с граничните служби.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ