НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Благотворителност

Благотворителност през 2020г.

 

В периода на извънредното положение, във връзка със заболяването КОВИД-19, Националното ловно-рибарско сдружение организира дарителска кампания и отправи апел към Ловно-рибарските сдружения, членове на Националната организация, за излъчване на доброволци, които при необходимост да бъдат в помощ на регионалните социални патронажи. В инициативата се включиха Ловно-рибарските сдружения от градотете: Благоевград – 270 човека,  Елена – 27 човека, Гоце Делчев – 27 човека, Свищов – 19 човека,  Троян – 23 човека, Карлово – 21 човека,  Петрич – 5 човека, Дряново – 18 човека, Доспат – 4 човека, Гълъбово – 18 човека, Белене – 3 човека, София-запад – 35 човека, Девин – 9 човека, Добрич – 10 човека, Радомир –  30 човека, Нова Загора – 15 човека и Разлог – 37 човека. Общо включили се доброволци в кампанията , членове на НЛРС-СЛРБ, от 17 Ловно-рибарски сдружения – 571 човека.
НЛРС-СЛРБ закупи и осигури за всеки доброволец маски, ръкавици и предпазен шлем. НЛРС-СЛРБ проведе и дарителска кампания: на Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Николай Иванович Пирогов“, ЕАД бяха дарени 200 броя предпазни шлемове и 200 броя маски; на Националния център по клинична и трансфузионна хематология дарихме 200 броя маски и 100 броя предпазни шлемове, на 16 Домове за възрастни хора в страната, НЛРС направи дарение от общо: 704 маски, 352 предпазни шлема и  ръкавици.За всички щатни служители от НЛРС-СЛРБ, ДУ „Студен кладенец“ и ДУ „Еледжик“ бяха осигурени маски, защитен шлем, ръкавици и дезинфектанти.

Благотворителност през 2019г.

 

На специална церемония на стрелбищния комплекс в Казанлък, с която започна веригата от състезания за изминалата година по ловна стрелба, 17-годишната Селин Али и 18- годишния Иван Георгиев получиха своите поименни грамоти за спонсорство. НЛРС-СЛРБ им дари по 3500 патрона за тяхната подготовка. Младежите са едни от най-добрите стрелци с гладкоцевно оръжие в света през последните няколко години.  Състезават се за стрелковия клуб в град Айтос и вече са спечелили международно признание.

Чрез съвместно дарение, инициатива на НЛРС-СЛРБ и Български  ловен женски клуб „Бендида“, бе подпомогната дейността на Дневен център за деца и младежи с увреждания, лишени от родителска грижа, в гр. Перник. В дома бяха доставени хранителни стоки – бебешко мляко, пюрета, консерви с домати, буркани с компот без костилки. Осигурени бяха и пакети с памперси.

През 2019 г. беше подписан договор за спонсорство между НЛРС-СЛРБ и Българско национално радио , с който Националната организация подпомогна финансово предаването „И рибар съм, и ловец съм“.

Благотворителност през 2018г.
 

По традиция в.”Седмица плюс” организира всяка година празник на децата от Самоков и околните села под мотото  “Нито едно неграмотно дете в Самоков”. От много години Националната  ловно-рибарска организация е един от спонсорите на празника, като осигурява жива риба, необходима за детското състезание по риболов.
В навечерието на Коледа ръководството на Национал­ната ловно-рибарска организация направи дарение на жи­вущите в дома за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров“ във Враца. Хранителните продукти на стойност над 700 лева и учебни програми, чрез които децата ще се запознаят с видовете дивеч, тяхното местообитание и хранителни навици.

Благотворителност през 2016 г.
 

На 7 декември Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ направи дарение на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови хан. По традиция за Великденските и Коледните празници Националната организация подпомага децата в нужда и им дарява хранителни продукти, с което подкрепя усилията на отец Иван за грижите към тях. Спомоществователният жест на НЛРС-СЛРБ бе подкрепен и от БЛЖК „Бендида“, като дамите в лова изразиха своята съпричастност към съдбата на тези деца с финансова подкрепа.

НЛРС-СЛРБ дари на Сдружение „Асоциация Аутизъм“ 300 лева за разширяване на действащия си Център за работа с деца от аутистичния спектър „Дъга“, намиращ се в столичния квартал „Лозенец“, като се предвижда да се изградят и оборудват сензорна зала за ерготерапия, зала за музикотерапия и помещение за групова специализирана терапия. Български ловен женски клуб „Бендида“ ще се присъедини със свои средства и към тази благотворителна инициатива на Националната организация.

Благотворителност през 2015 г.
 

Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ направи дарение на деца, лишени от родителски грижи. Националната организация подари компютър с монитор и оборудване на възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Гергана“ в Нареченски бани.

По инициатива на Управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” в чест на 120-годишнината на списание „Лов и риболов” и по случай 6 декември – Ден на дарителя, 10 регионални библиотеки в страната бяха дарени с по 1300 книги от 30 заглавия, включващи специализирана ловно-рибарска, развлекателна, културна и художествена литература.

НЛРС-СЛРБ оказа съдействие чрез парична помощ на 50 деца, страдащи от аутизъм, да поучат терапии, даващи им възможност да се развият и обучават с връстниците си.

ЛОГО - СЛРБ