НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Благотворителност

Благотворителност през 2016 г.

На 7 декември Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ направи дарение на Дом за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови хан. По традиция за Великденските и Коледните празници Националната организация подпомага децата в нужда и им дарява хранителни продукти, с което подкрепя усилията на отец Иван за грижите към тях. Спомоществователният жест на НЛРС-СЛРБ бе подкрепен и от БЛЖК „Бендида“, като дамите в лова изразиха своята съпричастност към съдбата на тези деца с финансова подкрепа.

НЛРС-СЛРБ дари на Сдружение „Асоциация Аутизъм“ 300 лева за разширяване на действащия си Център за работа с деца от аутистичния спектър „Дъга“, намиращ се в столичния квартал „Лозенец“, като се предвижда да се изградят и оборудват сензорна зала за ерготерапия, зала за музикотерапия и помещение за групова специализирана терапия. Български ловен женски клуб „Бендида“ ще се присъедини със свои средства и към тази благотворителна инициатива на Националната организация.

Благотворителност през 2015 г.

Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ направи дарение на деца, лишени от родителски грижи. Националната организация подари компютър с монитор и оборудване на възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Гергана“ в Нареченски бани.

По инициатива на Управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” в чест на 120-годишнината на списание „Лов и риболов” и по случай 6 декември – Ден на дарителя, 10 регионални библиотеки в страната бяха дарени с по 1300 книги от 30 заглавия, включващи специализирана ловно-рибарска, развлекателна, културна и художествена литература.

НЛРС-СЛРБ оказа съдействие чрез парична помощ на 50 деца, страдащи от аутизъм, да поучат терапии, даващи им възможност да се развият и обучават с връстниците си.

[sharing_buttons]
Scroll to Top