140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Спортното министерство отказа финансова помощ за риболовния спорт

Министерството на младежта и спорта на България даде картбланш за провеждането им у нас, но отказа финансова подкрепа за двете световни първенства, които ще организираме през настоящата година.

Както вече информирахме, Българската федерация по риболовни спортове спечели правото да организира шампионатите на лед и по улов на пъстърва с естествена стръв. Световният форум в зимната дисциплина ще се проведе между 21 и 27 януари край Батак (на язовир „Батак” или „Широка поляна” – според атмосферните условия и наличието на лед), а вторият е в края на септември на река Въча край с. Михалково.

В тази връзка БФРС изпрати писмо до спортното министерство с молба за среща, на която да бъдат обсъдени възможностите за финансова и логистична подкрепа от страна на държавния орган за двете световни първенства. С ответно писмо до Федерацията се дава благословията за провеждането им у нас, но без финансово подпомагане от страна на държавата. Очевидно на риболовните спортове, независимо от нарастващата им популярност в световен мащаб, у нас все още се гледа снизходително.

Ръководството на БФРС е разочаровано от отказа, но е уверено, че ще се справи с домакинството на двата световни форума със собствени сили. Е, ще се налага да се разчита на спонсори, както е било и в други наши домакинства в риболовните дисциплини през годините назад.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ