Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Стартира мащабен научен проект за Черно море

Генералната комисия по рибарство в Средиземно море ще стартира научен и технически проект за Черно море „BlackSea4Fish“. Това стана ясно след среща между изпълнителния директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов и изпълнителния секретар ГКРСМ Абдела Срур. Освен да допринесе за изпълнението на основите цели на ГКРСМ, проектът има за цел и подпомагането на администрациите и научните институции на черноморските държави, с цел увеличаване и подобряване на техния научен и технически капацитет.

За да се улесни изпълнението и координирането на дейностите на проекта, ГКРСМ ще открие субрегионално техническо звено в Бургас, което ще бъде първото в историята на региона. Двете страни изразиха своите очаквания, че това ще бъде пример за добро сътрудничество и постигане на положителни резултати от съвместните си усилия за опазване и устойчиво управление на ресурсите в Черно море.

По време на срещата бе отчетен постигнатият успех в досегашните преговори и двете страни изразиха надежда това да бъде началото на бъдещи съвместни дейности за устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море в дългосрочен план.

Home

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ