140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Стартира Международната изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ в Пловдив

На 27 март бе открита Международната изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ в Международен панаир Пловдив. Организира се под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, а съорганизатори са Изпълнителна агенция по горите и Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България”.

Изложението бе открито от министъра на МЗХГ Румен Порожанов. Поздравлениe към изложителите и гостите отправи председателят на НРЛС-СЛРБ Васил Василев, които подчерта тазгодишното честване на три много важни за Националната организация годишнини – 135 години организирано ловно движение в България, 90 години от създаването на Български рибарски съюз, чийто правоприемник е Националната организация, и 30 години от създаването на фирма “Сокол-БЛРС” ЕООД.

 

По-рано същия ден в пресцентъра на Международен панаир Пловдив бе дадена пресконференция с участието на Мирослав Джупаров, изпълнителен директор на ИАГ, Юлиян Русев, директор на дирекция „Ловно стопанство“ към ИАГ, председателят на НРЛС-СЛРБ Васил Василев, Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив и Атанас Грънчаров, председател на Съюза за коневъдство и конен спорт. Представителите на ИАГ запознаха медиите с успехите на организирания ловен туризъм и капиталните трофеи, добити през 2018 г. Председателят на НРЛС-СЛРБ Васил Василев сподели своята тревога от разпространението на Африканската чума по свинете в нашата страна, както и проблемите, свързани с унищожаването на местообитанията на дивеча от агресивните практики в земеделието, борбата с бракониерството в лова и риболова, обърна внимание на постиженията на Националната програма за разселване на дивеч в системата на НРЛС-СЛРБ.

 

 

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ