Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Стотици ученици посетиха историческата изложба на НЛРС-СЛРБ

Истинска инвазия от ученици се изсипа на щанда с историческата експозиция на НЛРС-СЛРБ в международния панаир Пловдив, където се провежда изложението ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ. Съвместната покана към децата от среднообразователните училища от Пловдив, Асеновгад и Карлово бе на НЛРС-СЛРБ и ИАГ, като идеята е учениците да се запознаят с историята на Съюза, както и с основни видове растения и диви животни.

Особен интерес предизвикаха препаратите на благороден елен, сърна, муфлон, дива коза и дива свиня. Децата можаха да видят живи фазани, яребици и кеклици, поставени специално за тях в неголеми волиери. След това изгледаха прожекцията на научнопопулярини филми за дивата природа на България.

Националната организация бе подготвила множество подаръци за малчуганите, сред които богато илюстровани образователни брошури с ученическа програма с тематично представяне на фазана, яребицита, зелноглавата патица и елена лопатар, дипляна с информация за природните красоти и богатства на ДУ „Студен кладенец“, лакомства и др.

Служетелите на ИАГ подариха на децата фиданки от атласки кедър, които те ще засадят из градинките и парковете на градовете си, където гората на децата ще расте заедно с тях.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ