Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Страхотни емоции на вечеринката в ЛРД-Земен

Стоян ПАШКУРОВ

Вече 30 години дружината от град Земен, която е от състава на ЛРС-Радомир, провежда своята традиционната вечеринка за края на ловния сезон. На 17 февруари в най-големия ресторант в града десетки ловци и техните семейства заслужено се веселиха, след като изпращат един успешен ловен сезон.

Само на два вида дивеч имат възможност да ловуват 59-те зе­менски ловци – дива свиня и сърна. Стопанисват 3000 ха ловна площ. През този сезон са отстреляни 27 диви свине и 3 сърни. Популацията на тези видове едър дивеч е много добра, планът за отстрел винаги се изпълнява.

Гости на вечеринката бяха ловци от съседните дружини Ръж­давица, Блатешница и Шишковци. За доброто настроение на празнуващите се погрижиха музиканти от Босилеград в Сърбия, които също са ловци и поддържат отлични отношения с колегите си от Земен.

Проведена бе традиционна томбола, отличени бяха най-добре изявилите се ловци през сезона.

Наградата за първенец на дружината с 3 отстреляни диви сви­не бе връчена на Илчо Павлов, втора награда получи Красимир Гайовски за повалени 2 диви прасета, като ръководството на дру­жината избра призьора сред още няколко ловци с такава слука. Две награди имаше за участие в ловностопански мероприятия – Георги Манчев и Марио Паликарски. Отличени за подхранване на дивеча и изграждане на хранилки бяха още Любомир Димитров, Мартин Боянов, Иво Иванов, Иво Манчев и Георги Гюдерски.

„Дружината ни е много сплотена и задружно изпълняваме за­дълженията си по стопанисването на дивеча – сподели за в. „Наслука“ Никола Искренов, председател на дружината. – Же­лязна дисциплина цари по време на ловните излети, което ни помага да имаме добра слука и всички да се връщат живи и здрави у дома. През последните години приехме много млади ловци, които с огромно уважение и желание се включиха в жи­вота на дружината и заради тях съм оптимист за ловното дело в нашия край.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ