Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Стрелбището на ЛРС-Враца – празнична арена за доказани стрелци

Галина ГАНОВА

ЛРС-Враца проведе своя традиционен ловен събор на стрелбището на сдружението в м. „Орбита“. Присъстваха 350 ловци, техни роднини, приятели и симпатизанти на ловната идея. Най-голямата атракция, както винаги се поучава на съборите на врачани, бяха турнирите по ловна стрелба. Пукотът от пушки се разнесе из Балкана още в ранни зори, а към обяд станаха ясни победителите.

В дисциплина „Скийт“ индивидуално участваха 14 ловци. Най-точен мерник показа Георги Георгиев от ЛРД-Враца IV. Втори на почетната стълбичка се нареди Христо Кръстев от ЛРД-Тишевица, а трети остана Петър Тодоров – „млада надежда и гордост“ на членовете на ЛРД-Тишевица.

Наградите, осигурени от ръководството на ЛРС-Враца, зарадваха призьорите. Заедно с традиционната купа Георги Георгиев получи ваучер на стойност 100 лв. за пазаруване в местен ловен магазин. Класиралите се на второ и трето място, освен грамоти, получиха ваучери съответно за 70 и 50 лв.

В отборното класиране първото място бе спечелено от ловците от ЛРД- Вировско, втори се наредиха ЛРД-Главаци, а трети – ЛРД-Тишевица. Освен че заслужиха красива купа, победителите от Вировско си гарантираха солиден подарък за Никулден – 35 кг риба от рибарниците на сдружението. На класиралите са на второ и трето място дружини организаторите връчиха грамоти, а за Никулден ще им подарят съответно 25 и 20 кг риба. Наградите бяха връчени от председателя на ЛРС-Враца инж. Николай Ненчев и дългогодишния ръководител инж. Стоян Стоянов.

Врачанският владика Григорий освети курбана, знамето на ЛРС-Враца и тези на дружините.

Местен ансамбъл за народни танци създаде жизнерадостна атмосфера, а духовият оркестър от Вършец „Зелени дел“ впечатли всички с безупречните си изпълнения. Атрактивен диджей също се грижеше настроението на съборяните да не спада нита за миг.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ