140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Стрелкова подготовка за ловния сезон

Йото Пацов, специално за “Дивото”

В навечерието на ловния сезон ЛРД – Луковит проведе за пръв път от доста време състезание по скиит стрелба, за които всяка дружинка излъчи най-добрите си стрелци.

Стрелбищният комплекс в Луковит разполага с отлични условия за практически всички ловни дисциплини. Благодарение на организаторите съботният ден се превърна в истински празник, мнозина бяха тези, които искаха да настроят мерника си преди откриването на сезона за лов на прелетен дивеч.

Аплодисментите на всички обаче събра най-младият участник в състезанието – юношата Христомир Христов от Румянцево, който с необикновено самообладание, бърза реакция и точни попадения направи своята заявка за бъдещото си развитие в този спорт, а вероятно и по ловджийските пътеки и пусии. Най-добри резултати показа Цанко Чиков, също от Румянцево.

Съвсем закономерно в отборното класиране първо място зае отборът на Румянцево, следван на второ място от ловците от Петревене и на трето – от стрелците от Бежаново. На почетната стълбица наградите им бяха връчени от председателя на ЛРД-Луковит Ценко Цоков.

Събитието бе възприето като важен момент в работата по популяризирането на ловния спорт и още една възможност за консолидиране на членовете на ловните дружинки.

Днес дружеството обединява 12 ловни дружинки на територията на община Луковит с общо 602 членове – Луковит-1, Луковит-2, Бежаново, Ъглен, Дерманци, Торос, Дъбен, Тодоричене, Румянцево, Петревене, Карлуково, Беленци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ