Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Стрелците от с. Лешко грабнаха приза на турнира „Скийт“ в ЛРС-Благоевград

благоевград турнир

Турнирите по ловна стрелба са не само повод за допълнителна емоция в паузата между два сезона, но и пълноценна възможност за поддържане на стрелковата форма на ловците.

И още нещо. Водещото в тези турнири е състезателният, чисто спортен елемент, в който ловците демонстрират нова съюзна култура, а не потребителската презумция на консуматори в живата природа.

Освен традиционните турнири в немалко дружества в страната това мероприятие трайно се налага в годишните планове и е белег на съвременна ловна култура. Освен това се приема и с особено удоволствие и нагласа от членовете в ловните дружинки, където на авторитета на утвърдените стрелци се гледа с уважение и респект. Макар че има и едно неписано правило – най-добрите стрелци на ловните стрелбища невинаги се представят добре в реалните условия на ловните гонки.

Сдружението в Благоевград има отколешни традиции в организацията на тези прояви и в недалечното минало представителния отбор е печелил престижни награди в национални турнири в различни стрелкови дисциплини. Дружественото състезание в м. „Тепавиците” над Благоевград в дисциплината “Скийт” за пореден път раздвижи емоциите от майсторската стрелба на някои от състезателите, а “сватбарските” гърмежи, които също не бяха малко, се изпращаха с окуражителни възгласи и шегаджийски колегиални подхвърляния.

благоевград турнир

Най-добре представилите се получиха парични награди, купи и грамоти. В отборната класация първо място заеха състезателите от дружинката на с. Лешко , на второ – ловците от с. Дъбрава, а третата позиция беше за представителите на дружинката в с. Бучино.

В индивидуалната надпревара на турнира на ЛРС-Благоевград с парични награди и грамоти класацията отреди първо място за Ангел Ангелов, на второ – Методи Цветков и трети – Емил Иванов.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ