Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Строят нови хранилки, потягат старите в ЛРС-Омуртаг

омуртаг хранилки

След края на сезона за групов лов на дива свиня ловците от гр. Омуртаг и околните села са ангажирани с ловностопанска дейност. По препоръка на ръководството на Омуртагското сдружение подеха кампания по възстановяване на компроментирани хранилки за едър дивеч, както и строителство на нови, където е необходимо.

омуртаг хранилки

В Трета градска дружина, ловуваща в землището на с. Панайот Хитово, се събраха най-много доброволци, „въоръжени“ с всякаква строителна техника, и изградиха две нови хранилки за едър дивеч. Едната е в м. „Коджа баир“, а другата – в м. „Липите“. В подходящ горист район, разбира се, където ще бъде достъпно и безопасно за дивеча да се възползва от богатата трапеза.

омуртаг хранилки

Същевременно ги и заредиха обилно – с царевица, люцерна, сол. В акцията сред най-дейните бяха председателят на Трета градска дружина Мустафа Йолашан и ветеранът Христо Янков. С труда си помогнаха и много млади момчета, които внасят настроение в дружината и винаги са готови за всякакви дейности.

В дружина Змейно също проведоха акция по ремонт и възстановяване на остарели хранилки, заредиха ги и са удовлетворени от стореното. Там сред активистите беше и ръководителят на ЛРС-Омуртаг Георги Георгиев. Той беше любезен да сподели някои факти от работата на сдружението по отношение ловностопанската дейност:

омуртаг хранилки

„Радвам се, че хората повсеместно се отзоваха на нашия апел и се заеха да отремонтират и подновят хранилките в ловностопанските си райони. Същевременно ги заредиха с фураж и сол. Все пак още е зима. Използваме мекото време през февруари за тази полезна работа.

От сдружението само през последните два месеца сме осигурили 15 тона царевица, 3 тона сол, 1,5 тона жито (за подхранване на яребици и фазани).

Бали сено и люцерна доставят самите ловци, такива има във всяка селска къща и за местните хора не е проблем да заделят по нещо и за дивеча…“

В състава на ЛРС-Омуртаг има 12 дружини и около 470 членове.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ