140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Сушата придаде други измерения на лова ЛРС-Попово

попово лов

Към пъдпъдъците беше насочено основното внимание на ловците, излезли за откриване на сезона в ЛРС-Попово. Само че в условия на продължителна суша беше ясно, че каквото ще се случи по ловните полета, ще е само на ранина.

Ловците обхождаха някои все още необработени след жътвата ниви, пасища, оврази. Имаше епизодичен отстрел, закачаше се по някой пъдпъдък на висулките, без да се стига до ефектни серии, каквито помнят ловците от добрите стари времена.

Ето кратки отзиви от случилото се в някои дружини от ЛРС-Попово.

попово лов

Борислав Георгиев, председател на ЛРД-Медовина: Спазихме традицията да излезем още в първия ден от сезона, обиколихме някои подходящи местности в землището на нашето село. Най-добрите ловци удариха по няколко пъдпъдъка и може да се каже, че открихме подобаващо. Сега ни предстои „веселата част“ – това също е традиция, спазвана от години. Да се почерпим, да се повеселим, пък тепърва ще има дни за ловуване. Дано позахлади и превали, че сега няма как да очакваме силен лов, особено на пъдпъдък.

Стефан Дянков, ловец от ЛРД-Водица: Излизаха момчетата от дружината в селото, но по-скоро да разходят кучетата и да проведат разузнаване. Единични пъдпъдъци, редки изстрели и много ходене. Това е положението сега. Сушата е голяма. Няма как да се застоят пъдпъдъци. По-вероятен е отстрел на гривяци в покрайнините на гористите терени. За себе си мога да кажа, че чакам септември и по-хладно време, за да се наситя на такъв лов.

попово лов

Георги Михайлов, ловец от ЛРД-Садина: Излязохме още на развиделяване. Групата ни бе от 7 човека и първо се зарадвахме, че имаше роса, което не се е случвало от дълго време. После кучетата направиха по някоя и друга стойка и ударихме общо десетина пъдпъдъка. Не е кой знае какво, но все пак имаме актив. Вечерта пък наблегнахме на гривяци. Следим и прелета на гургулиците, но засега ги няма при нас. Каквото има, на това ще ловуваме, ние сме много амбициозни ловци и лесно не се предаваме…

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ