140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Светослав Георгиев, ръководител на ЛРС София-запад:

  • Доволни ли са вашите ловци от новия ловен сезон?
  • За разлика от други години този ловен сезон започна добре. Излетите на пъдпъдък не бяха достатъчно атрактивни поради не достатъчното му присъствие в нашите полета, но запасите ни от яребици в полските райони на дружините са много добри и успехите са значителни. Нямаме дружина, която да не е вдигнала още на откриването сюрия от диви свине и отстрелът не закъсня. Нашите ловци определено са оптимисти, че до края на ловния сезон ги очакват много положителни емоции.
  • Евентуалните законови промени са добре известни. Вас лично нещо притеснява ли ви в тях?
  • Законът си е закон. Ние трябва да си вършим нашата работа по отношение на ловностопанските мероприятия. Успехите зависят от ръководствата на сдруженията и ловците. За ловната стража мога да кажа, че няма проблем да е към сдруженията. Охраната на дивеча е въпрос на морал, но и на контрол от самите дружини. Няма кой да влезе в къщата ти, ако знае и вижда, че добре си я пазиш. Ако дружината не гради хранилки, не ги зарежда с фуражи, не сее дивечови ниви и не ловува – т.е. ловците не са постоянно в полето и гората, няма как да охраняваш животните от посегателства. Само онези ловци, които са активни във всяко отношение, могат да опазят дивеча си.
  • Давате първото си интервю за новия сайт „Дивото“. Имат ли нужда ловните организации и ловците от него?
  • Много съм доволен, че най-сетне имаме този сайт. И съм сигурен, че ще се развива и ще бъде полезен на всеки. Опцията самите сдружения да могат да качват информация в него ще бъде от помощ за всички, които не са посетени специално от репортер на нашите издания. За в. „Наслука“ и сп. „Лов и риболов“ се абонират всичките ни дружини всяка година. Сега ще опитаме да абонираме и членовете на управителния съвет на нашето сдружение, тъй като информирани добре за дейността на колегите от страната сме по-силни и задружни.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ