Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Световният шампион в спининга Тодор Костадинов: Написахме една красива история

спининга шампиони

България е световен шам­пион в спининга, а българинът Тодор Костадинов е абсолю­тен световен шампион – с титли и в отборното, и в инди­видуалното класиране. Нещо повече, вицешампион също е българин – Люси Дремалов. Вече анализирахме случилото се на мондиала в Девин, нека сега да чуем мнението и на двамата наши големи герои. Времето минава, а те все още живеят с емоциите от тези не­забравими дни.

Тодор КОСТАДИНОВ:

„Все още се питам вярно ли е всичко това, което се случи. Да, виждам медалите пред мен и се убеждавам, че е ис­тина. Костваше ми страшно много усилия през годините. Имало е и неудачи, но аз съм твърда глава и лесно не се отказвам. Благодаря на се­мейството и близките ми, че ме търпят с моите недостатъ­ци и с пропуснатото време да са с мен! Благодаря на моите съотборници и на всички хора, които са били зад мен при тренировките и състезанията. Благодаря и на съперниците през годините, че при тази страхотна конкуренция ме на­правиха по-силен!

Българският отбор в спининга спечели не само златото, но и всеобщо уважение. Написа една толко­ва красива история. Горд съм, че съм българин! Вървим само напред и нагоре. Историята продължава…“

спининга шампиони

Люси ДРЕМАЛОВ:

Трудно мога с думи да опи­ша емоциите, които преживях през дните на състезанието и след него. България е свето­вен шампион в риболова на хищни риби! Успяхме да спе­челим цели 5 секторни побе­ди, а за състезание от такъв мащаб това е нещо страхотно. Трудът на целия отбор и на екипа зад нас бе възнагра­ден подобаващо. Усилията не бяха напразни. Всичките дни тренировки, разузнаване на трасето, тактическа под­готовка и безсънни нощи си заслужаваха и още как! За мен това е втори сезон в спининга и да стана световен вицешам­пион е невероятно. Върховно удоволствие е да се качиш на стълбицата на победителите и да изпиташ удовлетворе­нието, че си надвил световни шампиони, които са светила в тази дисциплина. Пожелавам на всеки състезател да изпита тази тръпка!

спининга шампиони

Президентът на БФРС Георги МИХАЙЛОВ, който хвърли много усилия в органи­зацията по провеждането на шампионата, също изрази за­доволство от този грандиозен успех на българския състеза­телен риболов:

„Изключително сме щастли­ви. Всички мечтаехме за тази шампионска титла, но не вяр­вахме, че може да бъде изво­ювана по толкова категоричен начин. Големите герои са ясни, четиримата ни състезатели са в центъра на медийното прос­транство. Нещо повече, Геор­ги Гетов и Тодор Костадинов влизат в топ 5 на световната ранглиста на ФИПС. Но бих искал да похваля и отличната работа на треньорския екип в състав Любомир Бояджиев, Евгений Бон, Петко Иванов. А също и майсторите на изкуст­вени примамки Петър Лаков и Янко Алексиев, младият специалист Боян Ярков. Сега мога да споделя, че кметът на Девин Здравко Иванов предрече световната титла в приветствието си при откри­ване на шампионата. Толкова е хубаво, че прогнозата му се оказа вярна…“

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ