Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Световните шампиони от турнира „Св. Хуберт“ дариха на Съюза спечелената титла

св. хуберт награда

Победителите от световното първенство „Св. Хуберт“ през миналата година, което се проведе в град Сенец, Словакия, дариха на Националното ловно-рибарско сдружение спечелената отборна титла.

Това се случи по време на традиционната годишна среща на ловно-рибарските сдружения от страната, която се проведе на 15 февруари в Пловдив. 

Победителите Мирослав Ненковски от ЛРС-Ямбол и Димитър Тодоров от ЛРС-Септември бяха отличени с „Почетен знак“ на Съюза, като по този повод председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев каза:

св. хуберт награда

„За пореден път през миналата година Националното ловно-рибарско сдружение изпрати отбор на световно първенство „Св. Хуберт“. И нашите състезатели не само представиха страната ни на такъв форум, но и спечелиха отборната титла при мъжете, а Мирослав Ненковски стана и индивидуален победител. Това са хора, които от много години посвещават времето и енергията си, отделят значителни средства, за да развиват ловната кинология и да показват на българските ловци как трябва да се ловува с ловното куче. Тези техни усилия през миналата година бяха възнаградени с най-високото възможно отличие. Вярвам, че това е първата от много купи, който ще печелят нашите състезатели.“

Световният шампион Мирослав Ненковски благодари за жеста на Националната организация и сподели:

св. хуберт награда

„За мен е чест да бъда сред хора, които развиват ловната дейност в страната. Огромен поклон пред вас. Благодарение на нашата ловна организация, която ни дава възможност да се наслаждаваме на любимото си хоби, нашият успех на световното първенство стана възможен. С моя колега Димитър Тодоров бяхме безапелационни по време на турнира и показахме, че НЛРС-СЛРБ има достойни членове. С моя съотборник решихме, че мястото на световната купа е във витрината на Националната организация.

Няма бъдеще без уважение към миналото, няма успех без единство, бъдете единни, за да вървим само напред и нагоре!“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ