Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Световното по спининг – анализи, резултати

Вече обявихме за световната титла, завоювана от тима на Словакия. Нашите останаха на осмо място. Да се върнем отново към спортните събития, разиграли се на река Железница край босненската столица Сараево.

Още в първия рунд в събота беше поставен и нов световен рекорд в дисциплината по изваждане на най-много риби в рамките на 45 минути. В зона „D” руснакът Артьом Мишин хвана цели 46 пъстърви, докато в зона „В” нашият Тодор Костадинов регистрира второто такова постижение в света с 39 броя, уловени в наречения от организаторите „български бокс” №16. Денят завърши с първо място за поляците, следвани от Италия и Словакия. В неделя обаче словаците, които имаха над 20 души поддържащ екип с радиостанции, успяха да обърнат нещата в своя полза в последните два рунда и триумфираха с титлата.

От спортно-тактическа гледна точка може да се каже, че световното първенство премина при почти пълна хегемония на силиконовите примамки. Успешни бяха и блесните, докато воблерите работеха по-рядко и само на определени места. Общо 19-те отбора уловиха 5748 пъстърви, което дотук също е най-добро постижение в цялата история на световните първенства по спининг.

Отборът на България лови в състав: Георги Гетов, Любомир Бояджиев, Николай Костадинов (резерва в първия манш), Петър Лаков, Тодор Костадинов. Зад тях в зоните имаше екип от още шестима рънъри и консултанти, всички до един състезатели от националния шампионат. Въпреки добрата организация на състава, силите стигнаха за осмо място. Допуснаха се някои грешки, които издърпаха тима по-надолу, а спокойно можехме да бъдем поне в топ 5. От нашите момчета най-добре индивидуално се класираха Тодор Костадинов (10 място) и Георги Гетов (15 място).

Турнирът премина при отлична организация, за което домакините заслужиха много аплодисменти.

 

Класиране

1. Словакия – 35 н.т.

2. Италия – 41 н.т.

3. Русия – 42 н.т.

4. Полша – 46 н.т.

5. Чехия – 58 н.т.

6. Хърватия – 58 н.т.

7. Украйна – 59 н.т.

8. България – 63 н.т.

9. Румъния – 77 н.т.

10. Босна и Херц. – 83 н.т.

11. Молдова – 86 н.т.

12. Сърбия – 87 н.т.

13 .Германия – 100 н.т.

14. Македония – 103 н.т.

15. Латвия – 105 н.т.

16. Ирландия – 107 н.т.

17. Франция – 108 н.т.

18. Португалия – 118 н.т.

19. Унгария – 144 н.т.

 

 

 

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ