Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Търновци луднаха по бялата мряна

Младен ДОБРЕВ

Бели мрени от половинка докъм 2 килограма ловят по Янтра насред Велико Търново. Рибите са изключително борбени и предлагат незабравими емоции за хората, имали късмета да ги напипат. Обособени са няколко дашни участъка, където местата се заемат още на ранина. Като че ли най-стабилен улов отчитат при Оцетената фабрика. По-надолу, в района на горнооряховското село Първомайци, също се хвалят с добър улов на бели мрени.

Едни залагат на плувка, други на дъно – всеки според приоритетите си. Като най-силна стръв тази есен се очертава русалката. Трудно се намира, но който си набави, обикновено трупа активи. Към белите червеи рибите все още не са така благосклонни. Може би със застудяването в по-късната есен ще им дойде времето.

По Янтра се ловят и други стойностни риби. Сомове и шарани все още трупат енергийни запаси за зимата и показват апетит. Вярно, сомаджиите се оплакват от нахални дребосъци, но се случва да излязат и по-прилични хищници докъм 5-6 кг.

Още новини по отношение риболовната обстановка в страната ще намерите в бр. 42 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ