Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Тържествен събор за  120-годишнината на СЛРД „Огоста“-Монтана

събор монтана

Над 800 ловци и рибари се включиха в ловения събор по случай 120-годишнината от основаването на дружество „Огоста“ в Монтана. Членовете на сдружението и гостите им се събраха в красивата и прохладна местност „Китката“ край село Вирове. Там още от ранни зори се подготвяха отрупаните с деликатеси маси и божествено ухаещите чевермета.

Тържественото откриване на ловния събор започна с водосвет, който бе отслужен от местния отец Николай и отец Емил. Духовниците осветиха знамената на ловните дружинки, знамето на сдружението и курбана, направен за здраве и слука.

събор монтана

Гости на събора бяха народният представител Ирена Димова, кметът на община Монтана Златко Живков, заместниците му Станислав Станоев и Диман Георгиев, кметът на село Вирове Валентин Колов, секретарят на Българска федерация по риболовни спортове Валентин Симов и други.

Приветствено слово към присъстващите отправи председателят на сдружението Спасимир Спасов, като официалните гости също изказаха своите благопожелания, поздравителен адрес от НЛРС-СЛРБ бе прочетен от Николай Ненчев, който е и член на Управителния съвет на Националната организация и председател на врачанското ловно сдружение. Приветствие бе отправено и от Стоян Ангелов, който е ръководител на сдружението в Берковица.

събор монтана

По време на церемонията бе подарен плакет във връзка със 120- годишнината, а от сдружението бяха се постарали да зарадват всеки един от гостите си със скромен подарък.

„Отличихме хората, които помагаха на организацията и се състезаваха от името на сдружението – отборите ни по спортна стрелба, киноложката секция, риболовния клуб. Докато се провеждаше събора имахме още един повод за гордост – нашият отбор по спортен риболов завоюва I-во място на отборното състезание за Купата на НЛРС-СЛРБ, а капитанът на отбора Захарин Савов спечели I-во място в индивидуалната надпревара“, похвали се специалистът по лова на сдружението Александър Георгиев.

Най-възрастният ловец в сдружението – 92-годишният Тодор Живков трябваше да бъде награден с плакет и ловджийски нож. Той е родом от село Превала, но живее и ловува в Бойчиновци. Другият ветеран с плакет е 92-годишният Величко Станев Николов от ловната дружинка в Горни Цибър. Благодарствени грамоти получиха и всички председатели на ловни дружинки в сдружението.

събор монтана

Голямата веселба премина с танцов състав, духова музика, сръбски оркестър и DJ с музикална програма.

На събора по повод годишнината, както е традицията, бе раздаден курбан за здраве. Празникът продължи с музика, отрупани маси със скара и ловджийски деликатеси.

Павлина Пецева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ