140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Тодор Баръмов, председател на ЛРС Първомай

С председателя на ЛРС-Първомай се срещаме на ежегодния ловен събор на неговите колети от Пловдив. Тодор Баръмов бе любезен да сподели своите впечатления от началото на ловния сезон и какви са очакванията на първомайските ловци за предстоящите ловни излети.

  • Как започна сезонът при вас?
  • Започна зле, предвид голямото засушаване. Но постепенно ловците постигнаха резултати в отстрела на пъдпъдъци и гургулици. Но ако говорим за месния дивеч, то очакванията са много големи. Запасите от яребици, фазани и зайци са впечатляващо добри. Ние сме от сдруженията от Пловдивския регион, които се радват на много успешни ловни излети на тези видове дивеч, още повече активно разселваме пернати. През тази година сме разселели 2750 патици, 1000 фазана и 500 яребици до момента. Миналата година отделихме 30-40 хил. лева за разселване и подхранване на дивеча. Искам да похваля фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД, която ни предоставя жизнен дивеч, които бързо се приспособява към естествените местообитания. Това важи особено за дивата патица.Сигурен съм, че нашите ловци напълно ще бъдат задоволени като отстрел и емоции през сезона.
  • Има ли нещо в предстоящите законови промени, което да те притеснява?
  • И да има, нямам намерение да ги коментирам. Има си ръководство на Националната организация, която защитава нашите интереси пред държавата и им се доверявам. А каквито и промени да настъпят, ние сме длъжни да се съобразяваме със закона.
  • Мнението ти за новия сайт „Дивото“, за които даваш и първото си интервю?
  • Всички много добре познаваме в. „Наслука“ и сп. „Лов и риболов“. Даже малко закъсняхме да вкараме информацията за дейността на сдруженията и дружините в интернет пространството. Като става дума за ЛРС-Първомай, ние разселваме много дивеч, но обществото не е запознато с това. Местните медии като направят репортажи, са толкова неграмотни, че по-добре нищо да не пишат и коментират. Затова има нужда професионално подготвената информация в изданията на Националната организация да могат да се четат и в интернет.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ