140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Традицията е жива: В Тузлука проведоха ловен събор въпреки жегата

тузлука ловен събор

Повече от 350 човека – ловци и техните семейства – се събраха на традиционния ловен събор в покрайнините на Антоново, с който в местното сдружение отбелязват откриването на сезона. Имаше и гости от съседни сдружения, дошли да уважат поканата на колегите си.

Празникът започна с дружествено състезание по ловна стрелба в две дисциплини: „Скийт” и „Бягащ глиган”. Всичките 12 дружини в състава на сдружението излъчиха свои отбори от по трима състезатели, а интригата се поддържаше до последния изстрел.

Наложи се и престрелка, за да се оформи окончателно класиране. В крайна сметка отборен победител стана ЛРД-Длъжка поляна, следвана от ловците от селата Орач и Стеврек. Излъчени бяха отделни индивидуални призори в двете дисциплини. Безапелационен шампион, без пропуск в стребата, стана 18-годишният Георги Емилов от II Градска дружина, втори се нареди Цветан Йорданов от с. Длъжка поляна, а трети е Ведат Исмаилов от с. Добротица.

тузлука ловен събор

В дисциплината „Бягащ глиган” победата спечели Иван Иванов от Първа градска дружина, който е и ръководител на сдружението. Негови подгласници станаха Зюлкяр Фератов от ЛРД-Стеврек и Мирослав Георгиев от ЛРД-Черни бряг. Шампионка в стрелбата при дамите е Дарина Костадинова от ЛРД-Добротица, втора се нареди Емине Рашид от ЛРД-Стеврек, а трета – Несибе Сейдова от ЛРД-Таймище.

тузлука ловен събор

С награждаването на отличилите се на този ловен събор в стрелбата всъщност бе дадено началото на официалната част на събора. Председателят на сдружението Румен Рафаилов поздрави присъстващите, поднесе кратко приветствие и пожела успешен ловен сезон със заръката колкото ловци излязат на излета, толкова и да се приберат без произшествия. Той връчи купи на отборите от челната тройка, както и медали и грамоти на индивидуалните призьори.

тузлука ловен събор

По време на награждаването бе направен мил жест към оттеглилия се в заслужен отдих бивш ръководител на сдружението Стоян Стойков – Течо. За отдадената от него 31 години служба в сдружението бе награден с марков часовник, който получи под всеобщите аплодисменти на ловците и риболовците. За Течо никой лоша дума няма да каже в сдружението.

Разигра се и голяма томбола с малки и доста значими награди, сред които имаше и три пушки от различни видове. Интересно е да се отбележи, че една от пушките бе спечелена от ръководителя на съседното ЛРС-Омуртаг Георги Георгиев, а зевзеци веднага отбелязаха, че отива в ръцете на конкуренти.

За доброто настроение на всички участници в този ловен събор се погрижиха два оркестъра и две певици. Специални поздравления от музикантите имаше за всяка маса на всичките 12 дружини. В дебелите сенки на вековната гора край града, в която по традиция се подреждат масите, горещините почти не се усещат, въпреки че в този августовски ден градусите далеч надхвърлиха 30-те.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ