Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Традиционен ловен събор на ЛРС “Грохотен“ – Своге

своге събор

На 3 септември в землището на с. Луково се проведе традиционният събор на Ловно-рибарско сдружение “Грохотен” – Своге.

Беше създадена здрава организация и всички присъстващи – гости и домакини, оцениха високо това! Събраха се общо около 300 гости, като всяка дружина беше дошла със знамето си. Местният енорийски свещеник отец Росен извърши водосвет, поръси знамената и знаменосците със светена вода, като им пожела много слука и “безавариен” ловен сезон!

Бяха поканени и много официални гости от региона като зам.-кмета на Община Своге Валентин Михайлов, който също е ловец, и зам.-директорът на ДГС Своге Христо Янев.

своге събор

В своето приветствие към участниците председателят на ЛРС “Грохотен” – Своге Методи Пешев поздрави всички гости , честити им и откриването на новия ловен сезон, като отново подчерта думите на председателя на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев за борбата срещу бракониерството, както и да се засили и дисциплината по време на ловен излет!

Зам.-кметът на Община Своге г-н Михайлов също поздрави присъстващите и наблегна особено на мерките за безопасност в гората.

своге събор

След това купонът вече започна!… Събор като събор! Луковци си имат техен оркестър, който даде тон веселието да започне.

И докато някои танцуваха и се забавляваха, а други вдигаха другарски наздравици, “батковците”, т. е. по-възрастните ловци, се събираха след дружески прегръдки и сядаха на общи трапези да си припомнят и те “лудите млади години”, да разкажат по някой весел спомен и да разтеглят по някоя и друга ловджийска лакърдия!

Юри Точев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ