Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Традиционен председателски лов в ЛРС-Добрич преди празниците

добрич председателски лов

На 16 декември т.г. участниците в т. нар. председателски лов, провеждан повече от десетилетие в навечерието на Коледа и Нова година от ЛРС-Добрич, не се смутиха от апокалиптичните метеорологични прогнози на специалистите за снеговалежи, навявания, преспи, минусови температури и т.н.

Тази година домакини на проявата станаха членовете на ЛРД в село Дончево. Нейният председател Красимир Бойчев и колегите му посрещнаха своите гости –  членовете на Управителния и Контролния съвет на сдружението, както и председатели на ловно-рибарски дружини в състава на сдружението.  Създадената организация бе за ловуване на дива свиня.

добрич председателски лов

След проверката на документите и инструктажа, направен от отговорника по лова Петър Петров, групата проведе първата гонка. Ловците от Дончево осигуриха за своите гости подкрепленията от гоначи и кучета, без които нито един лов не може да бъде успешен. Общите усилия на ловците в продължение на повече от 3 часа не доведоха до слука, но всички заедно се радваха на това, което им предложи природата – чист въздух и разтоварване от ежедневните грижи.

Илия Михайлов, председател на ЛРС-Добрич и член на УС на НЛРС-СЛРБ, сподели:

“Не изневерихме на създадената отдавна традиция в средата на декември, в навечерието на Коледа и Нова година, да организираме и провеждаме “председателски лов”. В него каним за участие както членовете на Управителния и Контролния съвет на сдружението, така и председателите на дружините, които през цялата година съвсем доброволно отделят лично  време и средства, за да организират многостранната дейност на дружината във всичките ѝ аспекти. Затова председателският лов е и възможност за благодарност към всички тях за свършеното през годината по отношение на опазване, подхранване и разселване на дивеча, за създаването на собствена клубна база и нейното поддържане.

Имаме и един голям пропуск – не даваме достатъчна гласност чрез медиите на това, което вършим, поради което доста често сме обект на погрешни оценки и квалификации от страна на обществеността.

добрич председателски лов

В навечерието на Коледа и Нова година искам да благодаря на домакините на председателския лов от ЛРД-Дончево и на нейния дългогодишен и всеотдаен председател Красимир Бойчев за създадената отлична организация и гостоприемството. Изказвам признателността на ръководството към всички членове на нашето сдружение за свършеното през годината, което никак не е малко. Пожелавам им през 2024 г. здраве и щастие, на тях и техните семейства. И разбира се – наслука!”

Николай Мирчев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ