140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Традиционен събор на ЛРС-Асеновград

На 11 май на ловно–рибарския комплекс ”40 извора” ЛРС-Асеновград проведе традиционния си ловен събор. На огромната поляна, заобиколена от зелени дървета и нацъфтели акации, бяха построени големи палатки за присъстващите ловци от 29 ловни и една риболовна дружина. В 8 огромни казана вреше курбан, а в страни от тях ловци от село Синивръх въртяха над жарава голямо агне. Край левия бряг на язовира мятаха въдици десетки рибари и рибарчета, които се състезаваха за най-голяма уловена риба и най-много риби. На стрелбището в дисциплината „Скиит” ЗМС по ловна стрелба Иван Гюлев  бе ръководител и съдия на провеждащия се турнир по стрелба с участници от 20 дружини.
Гости на събитието бяха главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, кметът на Асеновград Емил Караиванов, директорът на местното горско стопанство Слави Богутев, председателят на ловното сдружение в Първомай Тодор Баръмов и много други приятели на асеновградските ловци от страната.

Пламенно поздравление към празнуващите си колеги отправи председателят на ЛРС-Асеновград д-р Георги Хаджиламбрев, който говори с възхищение за финансовите и ловни успехи, за грижите за дивеча и опазването на природата.

Костадин Буюклиев

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол – Асеновград” – гр. Асеновград
Пощ. код: 4230
Телефон: 6-74-50
Мобилен: 0879 530 080, 0879 530 085

Реклама

ЛОГО - СЛРБ