140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Традиционен събор в ЛРС-Асеновград

събор асеновград

На 18-и май на ловния комплекс „40 извора“ ЛРС-Асеновград се проведе традиционен  събор. На поляната бяха направени огромни палатки, обзаведени с маси и столове за всяка от тридесетте дружини.

събор асеновград

Пред всяка от тях се вееше знамето на дружината и идващите ловци и техните близки бързо се настаняваха. Малко преди 12 часа пред микрофона се появиха кметът на Асеновград д-р Христо Грудев и д-р Георги Хаджиламбрев, председател на дружеството и член на УС на ловния ни Съюз.

Гост на събора бе председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев.

Пред събралите се вече над 1000 ловци, гости и техните близки поздрави и пожелания най-напред отправи д-р Хаджиламбрев. На кратко той изтъкна ловните успехи и за икономическия ръст на сдружението, като говори и за опазването на дивеча и природата.

През това време завършиха и състезанията по кинология и ловни стрелби, както и участието на близо 30 деца до 14-годишна възраст  и по големи по улов на риба в  язовира “40 извора”.

събор асеновград

Първенци с най-много уловена риба до 14-годишна възраст бяха Красимир Камишев, а над тази възраст Иван Димитров. Най-малкият участник бе 7- годишната София Павлова.

събор асеновград

На ловното стрелбище главен съдия бе заслужилият майстор на спорта Иван Гюлев. След много оспорвано състезание първото  място зае отборът на Трета дружина с председател Костадин Керамджиев, който е и първенец в стрелбите. На второ място е Тополовската дружина с председател Иван Тодоров, също втори в стрелбите, а трети в индивидуалното класиране стана Йордан Георгиев.

събор асеновград

Епаньол бретонът  Лакс на Васил Мунев от Бачковската дружина бе неоспорим победител в киноложката изложба.

В казаните вреше курбан, който задоволи апетита на хилядите дошли на събора. Отново и тази година с курбана се справиха Райчо Крумов и Красимир Тосков, на които добра оценка дадоха и не малко гости, дошли на от много сдружения.

събор асеновград

Присъстваха и представители на оръжейната фирма ZARIMEX , които предложиха модерно ловно снаряжение с 15% отстъпка. Те разиграха и томбола за ловна пушка Armsan MMXVI Bronze W2 – кал. 12×76, 710 мм

Награждаване на победителя
събор асеновград

На присъстващите ловци бяха дадени номерца, а печелившият Васил Йорданов бе от дружината в с. Царацово.

Костадин Буюклиев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ