Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Традиционни коледни дарения на НЛРС-СЛРБ за децата

дарение слрб

За поредна година Националното ловно-рибарско сдружение прояви благотворителност и отдели средства за децата от социални домове.

В София дарение получи център за настаняваме от семеен тип, в който живеят осем деца в риск за живота и здравето им до 7-годишна възраст. Тези деца са изведени от семействата им поради различни причини,.

дарение слрб

Центърът, които разполага с всички необходими битови помещения, които са характерни за едно нормално жилище, получи от НЛРС-СЛРБ олекотени завивки, възглавници, спално бельо, пижами, кухненски прибори (ножове, тигани, ютия).

Социалният работник Янка Маркова пожела за Коледа:

„Нека да няма деца, които да живеят в центъра, всички да си намерят нови семейства, а ако има, да можем да се грижим още по-добре за тях. Нека обществото да разбере, че те са наша обща отговорност, да има хора с големи сърца, защото тогава се случват хубавите неща.“

Центърът се финансира с делигиран бюджет от държавата, както и от дарения, които се осигуряват от фондация „За нашите деца“.

дарение слрб

Ана-Михаела Търнева, експерт развитие на партньорството във фондацията, изказа своята благодарност за подкрепата на НЛРС-СЛРБ и сподели:

„Целта на нашата фондация е да осигури развитие и щастливо детство на малките деца, защото, когато те са подкрепени още в първите години от живота, имат най-голям шанс за добро бъдеще.

дарение слрб

Oсобено съм благодарна на националната организация на ловците и риболовците за оказаната помощ, като намеренията са да продължим и в бъдеще заедно да подкрепяме децата в нужда. Планираме да имаме съвместни инициативи като екскурзии за децата на интересни локации, което много ни липсва, изисква доста средства, а като имаме такъв партньор, ще се получи.“

Второто дарение на Националното ловно-рибарско сдружение бе за Дневния център за деца с увреждания в гр. Перник. За пета поредна година центърът получи памперси и адаптирано мляко за кърмачета, компоти, плодови и зеленчукови пюрета, с което направи светлите празници за децата по весели и честити. 

Големият подарък тази Коледа бе бензинова косачка на марката STIHL.

дарение слрб

Специализираният център е постоянен дом на осем деца на възраст между една и три години. Всяко от тях е с тежък здравословен проблем и за обгрижването дори само на едно са необходими непрестанни усилия и много всеотдайност от страна на психолозите, детегледачките, сестрите. Други 20 деца до 7-годишна възраст с увреждания посещават всеки ден социалното заведение, като родителите им вечер си ги прибират.

дарение слрб

За сайта SLRB.BG директорката на центъра д-р Ани Веселинова каза:

„Нека Дядо Коледа да донесе на всеки от нас здраве, преди всичко здраве, а и удовлетворение от постигнатото през годината. По традиция вече Съюзът на ловците и риболовците в България подпомага децата и екипът на заведението, за което сме много благодарни.”

дарение слрб

Отново в израз на благодарност дарителите от СЛРБ получиха коледни картички, изработени от децата в дневния център.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ