140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Три световни първенства под тепетата, четири пъти италианският химн огласи Гребния канал

световно тепетата

Три световни първенства по риболов на леко се проведоха едновременно на 14 и 15 юни в Пловдив. Над 300 състезатели от 40 отбора влязоха под тепетата в оспорвано състезание за титлите в категориите „Мастърс“ (участници от 55 до 65 г.), „Ветерани“ (над 65 г.) и „Хора с увреждания“.

В крайна сметка и трите отборни титли отидоха при италианците под погледа на президента на Световната федерация проф. Клаудио Матеоли. Световната суперсила в риболовните спортове отстъпи златните медали единствено в индивидуалното класиране при ветераните на Йозеф Пап (Унгария) и при състезателите с увреждания на Рудолф Центрих (Словения).

световно тепетата

В най-атрактивната дисциплина „Мастърс“, в която се включиха световни величия в риболова на плувка от близкото минало, световен шампион е италианецът Андреа Боти. Негови подгласници станаха сънародникът му Джанкарло Адмиралио (трети) и унгарецът Тибор Амбрус (втори). Другите всепризнати господари на плувката – англичаните, се добраха единствено до бронзовите медали в отборното класиране, а българският национален отбор се класира на престижното шесто място.

световно тепетата

За някои може да е изненада, но нямаше голяма разлика в улова при „майсторите“ и хората с увреждания. Повечето състезатели успяваха да уловят средно по около 2-3 кг дребна риба – основно каракуди, но най-добрите прибавиха към тях и бонус-риби – шарани и бели амури, които се оказаха решаващи за класирането.

световно тепетата

Благодарение на отличната организация от Българската федерация по риболовни спортове и община Пловдив, градът под тепетата затвърди реномето си на Световна столица на риболова. Но и това не е всичко за тази година, защото на 13 и 14 септември пак на Гребния канал ще се проведе поредното световно първенство, и то в една от най-атрактивните дисциплини – „Метод фидер“.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ