Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Трофеен глиган отстреляха ловците от с. Гела

широка лъка лов

Ловната група в родопското село Гела, която се числи към ЛРД-Широка лъка отстреля трофеен глиган през последния си излетен ден.

Групата включва около 30 ловци, поради факта, че селото е отдалечено и самостоятелно организира ловните си излети, както и останалите мероприятия, които са набелязани от дружината в Широка лъка.

Село Гела е съставно селище на кметство Широка лъка и се намира в сърцето на Родопите в Переликския дял от планината на Орфей. Онова, с което се слави селото, е девствени гори пълни с дивеч, слънце и невероятен простор. Фактът, че живеят сред невероятните дебри на легендарната планира, предполага, че израстват и достойни ловци, които изконно са свързани с гората.

Като очакване, последния ловен излет започва не по различно от другите. Инструктаж, разстановка и надежда да ги споходи слука. Ръководителят на групата Тодор Масурски организирана гонката по всички правила в м. “Казаня“.

широка лъка лов

Не след дълго ловците разбират, че кучетата лаят на “диво“ и очаква появяване на диви свине. Щастливецът, на чийто пусия изскача дивото животно, е Вълко Масурски, които не се колебае и с точен изстрел поваля глигана. Той не е с внушителни размери, тежи около 130-140 килограма, но е с чудесни трофейни глиги, които се подготвят да бъдат изпратени за оценка.

По думите на ръководителя на групата ловците са доволни от началото на ловния сезон и очакват добра слука, а венец на началото на сезона ще бъде, ако глигите бъдат оценени достойно.

Искра Сиракова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ