Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Трофей със златен медал и за ловците от ЛРД-Бачково

бачково лов

Трофей на дива свиня, оценен със златен медал и 126.5 т. по CIC, има и ЛРД-Бачково, която е част от състава на ЛРС-Асеновград. Късметът да го добие е на Гроздан Златилов. Това е първата слука на дива свиня за ловеца, който има повече от 5 години стаж в своето хоби.

„Тръгнах на лов с тради­ционното добро настроение, без някакви особени пред­чувствия за слука. Договорих­ме се да ловуваме в м. “Оршин дол”.

бачково лов

Георги Воденичаров, председателят на нашата дружина, бе ръководителят на лова в този предпоследен ловен ден от сезона за групов лов на дива свиня. Той ме постави на точната и ембле­матична за нашата дружина пусия „Черешата“. И за радост глиганът реши да мине през моя пост. Излезе ми от ляво от един гъст къпинак в лови­ще Гагнище, над Бачково.

За миг се появи в единствения, макар и „опушен“, но все пак прозорец. Точно оттам мина куршумът след моя сполуч­лив изстрел. 30-40 секунди по-късно го настигнаха ку­четата.

бачково лов

Дойдоха и гоначите Данчо, Митко и Димитър. После радостта бе за цялата дружина“, разказа детайли от ловния излет с падналия трофеен глиган Златилов и специално благодари на всички свои другари.

Последният ловен сезон е знаменателен на слука и емоции за дружина Бачко­во. През сезона ловците са отстреляли общо 21 диви свине. Първа слука имал и младият ловец Борислав Ев­статиев. Закриването е фено­менално – със златния медал на Гроздан Златилов.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ