140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Трофейни шарани на последното състезание за годината

Язовир „Ряховски ливади“ в Габровска област стана домакин на последното официално състезание от календара на шаранджиите. По примера на плувкаджиите, от секцията по улов на шаран решиха да закрият състезателния сезон с турнир за купата на България, при това с възможност за участие и на отбори извън БФРС. Така се дава шанс и на други риболовци да се докоснат до тръпката и евентуално да се приобщят към каузата на състезателния риболов.

Веднага трябва да кажем, че надпреварата имаше по-различен регламент от обичайния за такива състезания. Идеята е за 72-та часа състезателно време да се селектира улов на трофейни шарани. Така за класирането се зачитат само първите 7 най-тежки риби. А такива в язовира има достатъчно, което е видно и от резултатите.

В турнира се включиха 10 отбора. Заради ограничените възможности за състезателен риболов нямаше как да участват повече тимове, а желаещи не липсваха. В крайна сметка се хванаха поредица от шарани в диапазона от 10 до 20 кг, а тимът на „Лидер“ спечели купата със средно тегло от 17,07 кг на седемте най-едри шарана. Взе и купа за най-големия, уловен на турнира – 23,380 кг. На второ място остана „Видракс“ със средно тегло на улова 13,99 кг. Трети е тимът на „Карп Ит“ (11,78 кг). Любопитно е, че състезателите от „Видракс“ натрупаха най-голям общ улов от 181 кг, срещу 144 кг на „Лидер“, но регламентът даде предимство на по-големите шарани от първата седмица.

Повече подробности за турнира ще намерите в бр. 44 на в. „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ