140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Трофейният сом налетял на 300-грамова каракуда

В „Дивото“ вече писахме за хванатия 115-килограмов сом от язовир „Пясъчник“. Пловдивчанинът Иван Грозев се прочу в риболовните среди със своя голям удар, а справка в статистиката на дългогодишния конкурс „Най-голяма риба“ на в. „Рибар“ показва, че такъв исполин не е хващан по нашите водоеми от 11 години.

Иван все още се връща в мислите си към преживяното в този ден. Разговаряме в спокойна обстановка с него, за да доуточним някои детайли от битката, които при миналата публикация не ни бяха известни.

Опитният рибар по традиция лови сом от лодка на кльонк, а в този ден е заложил на доста едра каракуда, към 300-грамова. Имал е предвид, че в по-късната есен се отваря шанс да налети трофейна риба. И то се случило много скоро. Само петнайсетина минути откакто влязъл на вода и сомът захапал предложената в междинна вода стръв.

На предоставената снимка се виждат реалните габарити на рибата, съпоставени с тези на риболовеца. При това Иван има визия на едър мъж. Тази снимка е направена на брега на „Пясъчник“, непосредствено след като трофеят е изваден от водата.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ