Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Троянски ловци с почетни отличия по случай Седмицата на гората

Руслана ПОПСАВОВА

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и инж. Григор Гогов връчиха традиционните награди и почетни отличия „Лесовъд на годината“ за 2017 г. на най-заслужилите лесовъди на церемония по откриване „Седмица на гората – 2018 г.“ в Габрово.

Специална награда за особени заслуги по контрола получи директорът на Регионална дирекция по горите – Ловеч – инж. Павли Богдански. За „Служител по контрол и опазването на горските територии“ за 2017 г. бе отличен троянецът Милко Субашки – главен специалист горски инспектор в Регионална дирекция по горите – Ловеч. Награден бе инж. Марин Багаров – директор на ТП „ДГС Борима“, Северозападно държавно предприятие – Враца. И тримата са и членове на ЛРС-Троян, като Павли Богдански е от Чифлишката ловна дрижинка, Субашки от ЛРД-Орешак, а Багаров членува в троянската. ЛРС-Троян и лично Минко Акимов, председател на управителния съвет на сдружението, поздравявиха своите колеги.

Седмицата на гората се чества от 1925 г. Тогава в България се провежда първият празник на залесяването. Девет години по-късно стажант-лесовъдът Георги Минков предлага честването да продължи цяла седмица. След Втората световна война, през 1956 г., празникът е възстановен. Оттогава датира традицията той да стартира в първата седмица на април.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ