Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Тройна първа слука в ЛРД–Плаково

плаково лов

Едва ли ловците от дружината във великотърновското село Плаково са очаквали да открият груповия лов чак с такава слука. Наистина бяха се подготвили за успешни изстрели и с надеждата да не се приберат вкъщи с празни ръце, ала да паднат три диви свине и то още в първия ловен ден.
Както обикновено, мъжете се събраха рано сутринта и след задължителния инструктаж всеки зае определената му позиция и зачака с нетърпение да се появи дивечът. А гоначите пуснаха кучетата, чиято задача беше да открият дивите свине. Явно този ден късметът беше с плаковските ловци, защото отстреляха не едно или две, а три животни – един мъжки приплод и две доста добри, по 120 к
Освен Чавдар и Йонко, се разписа и председателят на дружината Ясен Иванов. Логично радостта от слуката беше не само за тримата, но за всички участници в ловния излет.


„Преди да започне гонката, предупредих да не се стреля по майки,” обяснява Ясен Иванов. Така ще бъде през целия ловен сезон, за да има възможност по-нататък популацията на диви свине в землището на Плаково, сведена до минимум заради появата на АЧС, постепенно да се увеличи и този дивеч да достигне някогашната си численост.
Председателят добавя, че през миналия ловен сезон дружината не може да се похвали с никаква слука. Нито един успешен изстрел, ловците дори не бяха виждали диви свине и песимизмът за бъдещите ловни излети изглежда беше оправдан.
Сега обаче се оказа, че не е така. В ловните полета на ЛРД-Плаково се виждат следи на такива диви животни, мъжете са ги забелязвали.
А тази първа слука показва, че този ловен сезон няма да е като миналия. Очакванията са за още по-голям отстрел. Пък дано планът за такъв дивеч да се изпълни, което не се е случвало скоро.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ