Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Турнирът Reins Cup 2023 събра 135 спинингисти на язовир „Копринка“

спинингисти Reins Cup

Страхотно слънчево време, прекрасни условия за риболов и настроение в изобилие – така протече тазгодишното издание на турнира Reins Cup. На сборния пункт в близост до стената на язовира се събраха цели 135 спинингисти, от които 39 деца. Уточнени бяха условията на риболов и правилата, по които ще се проведе състезанието и всеки се отправи със спинингова въдица по бреговете в търсене на късмета си. Надпреварата продължи 5 часа и приключи по обяд.

Накратко ще отбележим най-важните аспекти от правилата. Риболовът се извършва само от брега и само с изкуствени при­мамки, с монтиране на въдицата само на една. Всеки участник трябва да притежава в себе си телефон с камера или фотоапа­рат, чрез които да заснема своя улов на специално предоста­вен от организаторите уред за измерване (мерителна линия).

спинингисти Reins Cup

При улов на голяма риба се разрешава тя да бъде съхранявана в кеп или живарник, като за това се уведомяват организатори­те, за да дойде експерт и да помогне за нейното измерване. Всеки участник сам избира кои от направените снимки с риби да предостави на съдиите, за да се включи в класирането. За­читат се само риби, влезли в мерните норми според законовите изисквания.

В актива на риболовците попаднаха всякакви хищници – щуки, бели риби, костури. Е, при такова масирано присъствие по бреговете рибите бяха доста пестеливи откъм изяви, но все пак се хванаха достатъчно, за да се излъчат победители и под­гласници и да се оформи класиране.

спинингисти Reins Cup

И така, шампион на турнира е Стойко Димитров със 110 т., следван от Стойко Димитров с 81 т. и Станислав Петков със 79 т. При децата победител е Стефан Дянков, следван от Явор Иванов. Третото място си поделят Никола Генчев и Иван Ра­дев.

След края на състезанието и щателното изчисление на ре­зултатите се пристъпи към церемонията по награждаването. Победителят и неговите подгласници от почетната стълбица получиха ваучери за пазаруване в магазин Fishing Zone – съ­ответно 300 лева, 200 лева и 100 лева. За всички участващи деца имаше специални грамоти и предметни награди. Всички спинингисти получиха по пакет силиконки Reins.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ