Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Турнирът за Балканската купа на БФРС събра 78 отбора

балканската купа

Най-масовото събитие в национален мащаб за годината в състезателния риболов – така може да се опише турнирът за Балканската купа на БФРС. На Гребната база в Пловдив заявиха участие общо 78 отбора в три дисциплини (на плувка, на фидер и метод фидер), както и 12 детски тима, участващи с риболов на плувка.

Получи се

зрелищен риболовен празник

с което на практика се слага официален край на състезателната година. Времето беше благосклонно с поредицата слънчеви и спокойни дни през октомври. Донякъде смущения сред състеза­телите оказваше масираното присъствие на гребни лодки, но за тях имаше обособени коридори и двата вида спорт съумяха ня­какси да се съвместят, без да се стига до инциденти. Все пак това е преди всичко Гребна база и риболовците трябваше да проявят разбиране.

Както се очакваше, след някои силни серии, включително и с хванати шарани в началото, постепенно риболовът се закучи и рибите станаха много капризни при този

невероятен човешки пресинг

отвсякъде. През втория ден се ловиха основно каракуди, като ри­бите в хода на турнира видимо издребняха. Получи се и групира­не на пасажи в отделни сектори, а други останаха пусти. Все пак битката беше за всяка хваната риба, дори да е дребна, понеже можеше да повлияе на класирането. При тези екстремни условия най-подготвените и навреме настроили се в риболова натрупаха актив и финишираха сред челниците. В крайна сметка всеки по­лучи заслуженото си според актива от двата състезателни дни.

балканската купа

При плувкаджиите победата завоюва тимът на „Димекс Ло­гистик Фишинг Тийм 2“. Негови подгласници станаха „Марвел“ и „Отбор 13“.

При фидеристите на върха се изкачи отборът на „Пловдив 2020-Филстар 1“, следван от „Пловдив 2020-Филстар 3“ и „Фи­шинг Идъстри2“.

Класирането при Методистите се оформи така: първи станаха „Янтра 2“ (в състав Тодор Петров и Андриян Андриянов), на вто­ро място се нареди „Фанатик 2“, а трети е „Отбор1“.

Детското състезание също протече много оспорвано и под бу­рните аплодисменти на родители и настойници при всяка уло­вена риба. Там победата взе „Отбор 9“ в състав Никола Повов и Никола Грозев. Втори е „Отбор 10“ в състав Тодор Стоичков и Калоян Миленов. Третата позиция взе „Отбор 6“ в състав Даниел Белчев и Преслав Пенчев.

Награждаването на шампиони и подгласници

балканската купа

стана в много тържествена обстановка и в присъствието на пред­седателя на Федерацията Георги Михайлов. Той поздрави всички участници и лично участва в награждаването.

По отношение на организацията на турнира за Балканската купа всичко беше на високо ниво, за което БФРС заслужава адмирации.

балканската купа
балканската купа
балканската купа

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ