Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ученици мериха сили в улов на риба

ученици риболов

14 ученици от различни училища във Велико Търново се надпреварваха кой ще хване повече риба от езерото в м. „Ксилифор“ край града.

В традиционното състезание „Детето риболовец може без дрога”, посветено на Международния ден на детето и на откриването на новия риболовен сезон, този път не се включиха момичета.
Децата бяха много ентусиазирани и всяко се стремеше да улови колкото се може повече риба – шаран и каракуда.

А публиката следеше с интерес надпреварата на малките риболовци, като не липсваха напътствията, коментари и предположения кой ще спечели състезанието.
На първите три места при тези ученици се класираха Борислав Пеев, който улови 51 риби, Мартин Колев, на чиято въдица се закачиха 22 екземпляра, и Димитър Косев с 20.

Борислав и Мартин учат в СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново, а Димитър – в спортното училище „Георги Живков”. Мартин и друг път е участват в състезания по риболов и е заемал призови места. Другите двама въдичари са първи път мериха сили в мятането на въдици.
Наградите, осигурени от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” – въдици, макари и различни други риболовни принадлежности, връчи специалистът по лова на ловната организация Даниел Дойнов.
След приключването на състезанието уловената от младите риболовци риба беше върната обратно в езерото.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страницаРЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ