Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Украйна е световен шампион по улов на шаран

украйна световен шампион

Много драматичен развой имаше 23-тото световно първен­ство по улов на шаран във Франция. До последно за титлата спореха съставите на Украйна и Франция. В крайна сметка ук­раинците спечелиха само с точка аванс пред основните си кон­куренти. На трето място се нареди Чехия. Българският отбор не можа да надскочи боя си и остана в „златната среда“ – на 21-во място от 32 участващи тима.

На язовир „Панесиер“, разположен в планинския масив Мор­ван във Франция, имаше доста интересни размествания на пластовете в шаранжийските среди. Многократните световни шампиони от Южноафриканската република са малко пред нас. Англичаните също са в „златната среда“, непосредствено пред нашия отбор. Отборът на САЩ е предпоследен, а румънците, които също са световни шампиони от проведения у тях монди­ал, този път са съвсем на дъното на класирането.

Ловиха се шарани от всякаква големина, но като цяло рибо­ловът беше труден и нямаше някакви бомбастични постиже­ния. Интересно е да се отбележи, че най-голям актив от риба (604 кг) имат французите, но останаха втори. Световните шам­пиони от Украйна финишираха с актив от 560 кг риба, а чехите – с 311 кг.

Крайно класиране

1. Украйна – 12 н.т.

2. Франция – 13 н.т.

3. Чехия – 23 н.т.

4. Унгария – 25 н.т.

5. Италия – 28 н.т.

6. Словакия – 32 н.т.

21 България – 59 н.т.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ