Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Унгария стана световен шампион на Гребния канал в Пловдив

   Световна титла за унгарците, подгласници са Чехия и Англия. Нашият отбор завърши на почетното осмо място. Това са топновините от провелото се през уикенда световно първенство по риболов на плувка в Пловдив.

   На Гребния канал мериха сили 34 отбора и над 170 състезатели от световния елит на най-популярната риболовна дисциплина. Ловиха се шарани, амури и каракуди, като по-големите риби от първите два вида даваха специални бонуси. В съботния ден временното класиране поведоха маджарите, следвани от италианци и чехи. Нашите момчета останаха на 11-то място, но запазиха шансове да влязат в челната десетка, каквато цел си бяха поставили.

   В неделния ден спортната битка беше още по-разгорещена. Унгарците съхраниха, даже увеличиха аванса си, но при подгласниците настъпиха някои размествания. Чехите станаха първи подгласници, а англичаните се изкачиха до второто място. Леко разочарование при италианците, които изпаднаха от челната тройка и останаха четвърти. Нашият състав игра балансирано и с много хъс, което му позволи да дръпне с няколко места и да завърши на престижното осмо място. Такова класиране на световен форум не сме постигали от дълги години.

   Индивидуален световен шампион стана словенецът Жерней Амбразич.

   Повече подробности, както и официално класиране ще намерите в бр. 38 на в. „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ