Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Уникално постижение за един ден в Брежани – 7 диви свине и 8 хищника

Такова събитие и такава слука при откриването на новия ловен сезон и най-смелата фантазия не би стигнала до резултата, който се получи.

Дружинката в село Брежани от община Симитли ловува в 2 групи. На 1 октомври, първия ловен излет от новия сезон, едната група ловува в местността “Белите брегове”, а другата в “Денчо” между селата Полето и Ракитна. Слуката на първата група от 7 отстреляни диви свине е впечетляващо постижение,  но го оставям леко настрана, защото другата група нанася съкрушителен удар. Не на свине, а на  глутница хищници.

Гоначите още в началото се натъкват на глутница от над 10 вълка в каменистите скатове в началото на Кресненското дефиле. Следва канонада от изстрели по пусиите горе на билото. Само след няколко минути всичко притихва. Резултатът е смайващ и за най-големите оптимисти – 6 вълка и 2 лисици. Чували ли сте за такова постижение? Едва ли скоро е имало и ще има отново.

Особено впечетляващ е един от мъжките вълци, който тежи над 80 кг и е рядък трофеен екземпляр, който след правилна обработка може да участва в национални и международни конкурси с всички шансове за медал.

 

Повече информация в бр. 41 на в. “Наслука” на 11 октомври

 

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ