Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Усилено изграждат волиери за доотглеждане в ЛРС-Антоново

антоново волиери за доотглеждане

На общото отчетно събрание на ЛРС-Антоново, проведено в края на април, бе взето решение всичките 12 дружини в състава на сдружението да положат необходимите усилия и да си изградят волиери за доотглеждане на дивечови птици в задължителния период на адаптация преди разселването.

Ловците взеха присърце тази задача и се заеха с изпълнението й. От сдружението осигуриха оградна мрежа и някои строителни консумативи, а трудът и някои допълнителни материали си набавиха самите ловци.

антоново волиери за доотглеждане

Първи с готов волиер се похвалиха в с. Любичево. Там изграждането е извършено под ръководството на председателя на дружината Бюлент Ахмедов. Избрали са подходящо място в двора на ловната им хижа, която е в близост до селото. Всичко е изпипано така, че птиците да бъдат защитени от всякакви посегателства и най-вече от хищници.

В с. Длъжка поляна също са готови с волиера и даже са го снимали в завършен вид. И той е на територията на ловната база на дружината в м. „Чатмата“. Председателят Стефан Петров държи да споменем имената на най-активните ловци, взели участие в работата по изграждането на волиера. Това са Стойчо Костадинов, Красен Захариев, Цветан Стефанов, Славчо Иванов, д-р Богословов, Ивайло Славчев. Този волиер ще е общ и ще се ползва и от ловците на съседното село Банковец.

антоново волиери за доотглеждане

Текат довършителни работи по волиери за доотглеждане в Първа градска дружина, както и в с. Орач.

Специалистът по лова в сдружението Иван Иванов споделя някои акценти от тазгодишната лятна кампания по разселване, която предстои при тях.

Планират да закупят около 300 фазана на 90-дневна възраст. Винаги са разчитали на продукцията на Русенското стопанство, понеже са доволни от качеството на птиците, а и транспортирането е на сравнително кратко разстояние и минава без усложнения.

антоново волиери за доотглеждане

Ще ги разпределят по дружините, ще ги оставят да прекарат този адаптационен период в новите съоръжения и тогава ще ги разселят. При този подход ще има и по-висока оцеляемост на фазанчетата в дивата среда. Това все пак е основната идея на цялата работа по новите волиери.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ