140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Усилено разселване на фазани в Североизточна България

Само за седмица в част от ловно-рибарските сдружения от Североизточна България бяха доставени 45-дневни фазанчета от стопанството в Русе, които ще бъдат доотгледани известно време и най-вероятно през септември ще бъдат разселeни в ловищата на дружинките. С това ще се спомогне да се увеличат птиците, а и след смесването с дивите видове ще бъдат още по-наситени ловните райони, които са най-подходящи за отглеждането и опазването на птичето богатство.

След като предварително беше подготвена базата в района на ловната дружинка в село Ивански, бяха доставени от фазановото стопанство в град Русе 600 малки фазанчета, които са на 45-дневна възраст от ЛРС-Шумен.

Също 600 са бройките на малките фазанчета, които бяха доставени от ЛРС-Велики Преслав. Те ще се доотгледат във волиерата в комплекса “Рибарника” край старопрестолния град.

Около 200 са 45-дневните фазанчета, които бяха закупени от фазановото стопанство в Русе от ЛРС “Хан Омуртаг”-Омуртаг. Ловният специалист на сдружението Николай Наумов каза, че те са настанени и се полагат много добри грижи във волиерата, която е в края на града.

Много положителна е дейността по увеличаването на птичето богатство в добруджанските ловни полета на ЛРС-Генерал Тошево, където има много добри местообитания, като е приет план за следващия четиригодишен мандат да се разселват много птици. Вече са получени 2640 фазанчета, които са на 45-дневна възраст, ще бъдат доотгледани определено време в местните волиери.

“Получихме 860 фазанчета от Русе, които са настанени във волиерите на селата Лозенец, Северняк и Крушари, много качествени са птиците. След като ги доотгледаме около три месеца, ще ги пуснем в ловищата на дружинките от района”, заяви Пламен Димитров, специалист по лова в ЛРС-Крушари.

 

Повече информация в бр. 26 на в. “Наслука” на 28 юни

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ