140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Успешно начало за млада ловкиня в Шуменско

жена ловец

Шумен, Георги Ников

Само преди по-малко от месец и половина Ивелина Стоянова завърши курса за кандидат ловци много успешно, сега е в дружинката в село Васил Друмев, която е към Ловнорибарското сдружение “Сокол” в Шумен.

На първия ловен излет при откриването на сезона заедно със съпруга си, дългогодишният ловец Стоян Стоянов гостуваха на ловците от дружинката в село Захари Стояново, от Поповското сдружение и радващото е, че показа завидно майсторство.

“Още ранната утрин от стотина метра си отстрелях първия пъдпъдък в ловния си живот и за съвсем малко време си изпълних нормата от 15 птици.

Беше голямо изживяване, което няма да забравя никога и смело мога да кажа, че очаквам всяко излизане в ловищата  с голямо нетърпение, надявам се на нови точни изстрели в лова на прелетния дивеч”, разказва Ивелина.

Според председателя на дружинката Абтула Юсеинов имала и дубле, като за секунди е съборила два пъдпъдъка, като е стреляла отдясно и от ляво.

След първия успех дойде и следващия, на втория излет в събота, 20 август – за по-малко от два часа Ивелина и съпругът й Стоян, които отново гостуваха на дружинката в село Захари Стояново, имаха отлична слука – и  двамата по 15-тина пъдпъдъка.

Много са благодарни на председателя на дружинката Абтула Юсеинов и на останалите ловци от това село за голямото гостоприемство и за възможностите за добър отстрел, което естествено е донесло много емоции на Ивелина, която е тръгнала с ловното си хоби с голям замах.

жена ловец

Повече за първите ловни излети в страната четете в новия брой 34 на в. „Наслука” на 24 август 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ