Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Успешно откриване на сезона в ЛРС-Долна Митрополия

долна митрополия лов

Откриването на ловния сезон 2023/2024 година за ЛРС-Долна Митрополия съвпадна буквално с получаването на заявените фазани и полудиви патици за разселване. След като на територията на сдружението пристигнаха около 2000 бр. 90-дневни фазана от производствената база на ЛРС-Плевен в Дрян, те бяха настанени във волиери за аклиматизиране. В съ­щото време от базата на „Сокол – БЛРС“ ЕООД в град Луковит бяха получени и над 300 бр. полудиви патици.

долна митрополия лов

Така залисани в грижите за дивеча и доизграждане на хижа­та на ЛРД-Славовица, неусетно дойде дългоочакваният ден за откриването на ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гри­вяк, горски бекас и обикновена бекасина, който за ЛРС-Долна Митрополия е изключително голям празник.

Всяка от дружини­те извършва значителна предварителна подготовка. Освен, че оръжието вече няколко пъти е почистено и лъснато, патроните са пренаредени няколко пъти в патрондаша, дрехите са готови за обличане, се почистват и подреждат ловните хижи, където ще бъде тържествената част.

долна митрополия лов

Тази година най-нетърпеливи бяха ловците от ЛРД -Гостиля с единствената жена председател в сдружението Нина Красими­рова. Още по тъмна доба те бяха на полето. Резултатът, който постигнаха, се оказа обнадеждаващ за следващите излети.

долна митрополия лов

ЛРД-Брегаре с един от най дългогодишните председатели Красимир Кръстев, традиционно след сутрешния излет, след като седнат на тържествената трапеза, разчупват об­редна питка за берекет, късмет, здраве и най-вече за слука през новия сезон.

Най-ефективни и с най-добър резултат се оказаха ловците от ЛРД-Долни Луковит с председател Йордан Иванов – Зегера.

С изключителна организация по тържественото откриване бяха още две дружини – ЛРД-Комарево с председател Владислав Ге­оргиев и ЛРД-Рибен с председател Митко Симеонов.

долна митрополия лов

ЛРД-Славовица отбеляза първия ловен ден в новопокритата хижа в м. „Старото село“, като на тържеството имаше и духов оркестър.

Валери Ангелов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ