Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Увеличават стимула за отстрел на хищници в ЛРС-Долни чифлик

Общото събрание на ЛРС “Балкан”-Долни чифлик по традиция се провежда сред природата в ловната хижа “Марин тепе”, като от избраните 55 делегати присъстваха 44 от отделните ловни дружинки.

Отстреляни са 210 диви свине, което е с двайсетина броя над постижението през предходния сезон. Води се и активна борба срещу хищниците, като са били отстреляни 210 чакали и 18 лисици. Въпреки това обаче чакалите и лисиците не намаляват, а се увеличава броят им. Затова на събранието беше предложено и гласувано да се завишат двойно стимулите – вместо по пет лева за убит чакал или лисица започва да се заплащат по десет лева. Най-вероятно това ще спомогне повече ловци да излизат за отстрел на хищници, коментират делегатите.

На събранието беше предложено да бъдат отличени през годината най-дългогодишните ловци – това са Георги Митев от дружинката в село Кривини, който е на 89 години и много дълго време беше председател на местната дружинка, над 80 години навършиха Севи Вълков от дружинката от град Долни чифлик и Димо Ангелов от село Гроздьово.

За делегати на общото събрание на Националната ловнорибарска организация бяха избрани председателят Георги Георгиев и ловният специалист на сдружението Красимир Кирчев.

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ