140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В Айтоско сезонът бе благословен от богинята на лова Диана

ЛРД-Череша

Огромен глиган падна веднага след старта

Айкут БЕХИЧ

Още в първите минути от новия ловен сезон ловците от ЛРД-Череша към ЛРС-Айтос се поздравиха със слука. Богинята на лова Диана ги дари с огромен глиган. В 8.00 ч. на пусията на председателя на дружинката бай Керим излиза голям глиган и след само един точен изстрел с бренеке огромното животно пада. – Разгънато на 2 колони

В ранни зори дружинката на с. Череша към ЛРС-Айтос се събира в ловната си резиденция, намираща се в непосредствена близост до главния път Бургас-Шумен. Ръководител на лова е председателят Керим Чакъров, събралите се на сборния пункт са точно 20 – от селата Череша, Просеник, Листец и от гр. Айтос. В 7.30 ч. разборът е направен и ловците са разставени по постовете си лично от Керим Чакъров. Гоначи на дружинката са опитните Рейхан Бейтула, Сабри Ешреф и Шабидин Ниязи. Обучените кучета веднага откриват глигана и го подгонват яростно, като го изкарват на пусията на опитния бай Керим, за когото не остава нищо друго, освен да повали животното от 50 м.

„Успехът е следствие от полаганите целогодишно грижи за спокойствието на дивеча в нашата мера – споделя Байрам Сафет, член на дружинката. – Няма как тази година да не сме първенци на територията на нашето сдружение по отстрел на дива свиня, тъй като приехме в дружинката човека с възможности и нескъпящ се за средства Октай Нуман, с чиято помощ осигуряваме подхранването на дивеча“.

И наистина думите на Байрам не остават напразни засега. На следващия ден ЛРД-Череша отбелязва още две слуки, дошли след точни изстрели на Сали Махмут и Мурат Чакъров.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ