140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В Деня на детето отличените в литературния конкурс на НЛРС-СЛРБ получиха своите награди

конкурс деца

На 1 юни главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков и председателят на комисията по „Ловна етика, традиции и приемственост“ към УС на Националната организация проф. Валери Стефанов връчиха наградите на победителите в литературния конкурс за деца на тема „Един ден сред природата на България“.
Това е второто издание на този конкурс, които се организира от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.
Тази година той се проведе в две категории – деца до 10-годишна възраст и деца от 11 до 15-годишна възраст.


Получени бяха 185 разказа, като журито в състав Лазар Мурджев, Михаил Михайлов и Мир Богоев обяви следните резултати.
Първото място в категория деца до 10 годишна възраст е за Адриан Димитров за разказа „Моят най-щастлив ден сред природата на България“, като той заслужи стъклен плакет, грамота и парична награда в размер на 300 лева.

конкурс деца

На второ място е каласиран разказът на Лилия Атанасова „Клара в природата“, която получава грамота и парична награда в размер на 200 лева.

конкурс деца

Трети е Константин Мирчев с разказа „Нашето прекрасно пътешествие“, отличен с грамота и парична награда в размер на 100 лева.
При децата от 11 до 15-годишна възраст стъкленият плакет е за Берин Хасан за разказа „Един ден сред природата на България“, които получава, грамота и парична награда в размер на 300 лева. Втора е класирана Дамяна Шишкова за разказа „Преоткриване“, която е отличена с грамота и парична награда в размер на 200 лева.

конкурс деца

Разказът „Корени“ на Красимир Чолаков е на трето място, като малкият писател получава грамота и парична награда в размер на 100 лева.
Грамоти за своите прекрасни творби получиха и децата до 10-годишна възраст Кристиян Димитров, Виктория Неделчева, Божидара Найденова, Сиана Илчева, Салих Ахмед. Журито отличи с грамоти и писателите от 11 до 15 години Славея Минчева, Борис Ангелов, Константин Цанев, Василена Динева, Бояна Манчевска, Мартин Кърков, Алисия Михайлова, Радослава Николаева, Мартин Ангелов, Мила Йорданова, Велизара Георгиева, Ивайла Димитрова, Ивет Иванова.

конкурс деца


„Ние сме народ, които обитава тези земи от хилядолетия и населява територии, които се славят със съхранена природа и едно от най-богатите биоразнообразия в Европа – заяви главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков. – И ми се иска това богатство да стане достояние на младите хора, включително и чрез литературните творби, които бяха представени в този конкурс.
Отличените разкази ще бъдат публикувани в съюзните медии и ще добият своята обществена популярност. Това е едва второто издание на конкурса и се надяваме, когато вече имаме повече на брой отличени творби, те да бъдат събрани и издадени в книга.”

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ