140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ДЛС-Тракия бракониери пребиха горски инспектор

пребиха инспектор

Бракониери пребиха жестоко горски инспектор, докато изпълнявал служебните си задължения. 26-годишният инж. Али Чолаков е бил нападнат миналата сряда на смрачаване близо до язовир „Въча“.

Горският инспектор обхождал района, когато чул от гората звукова примамка, която се използва при бракониерски лов на сръндак.

Той препре­чил с колата си пътя и спрял двама нарушители. Поискал им документи за носене на оръжие и разрешително за лов.

Тогава бракониерите се нахвърлили върху него и започнали да го бият с юмруци. После го повалили на земята и го ритали.

„Опитаха се да му удушат. Докато ме удряха по лицето и тялото, ме заплашваха, че ще ме убият и заровят, че ще ме хвърлят в язовира и никой няма да ме намери“, разказва Али, който след нападението е приет в болница с множество хематоми по главата и тялото.

Той е подал жалба в Районното управление в Стамболийски.

„Аз да­дох името на Мартин Мюмюн, когото познавам отдавна, защото той системно се занимава с бракониерство. Дру­гият мъж не го познавам. Ако съдя по карабината, която беше скъп модел, е възможно Мюмюн да му е бил водач. Доколкото знам, Мартин е задържан, но нямам данни за другия човек“, каза още пред Нова телевизия Чолаков.

Това е второ нападение над Али. Преди две години бракониер заредил ловната си карабина и я насочил сре­щу него.

Огнян Христов, който е директор на Държавно ловно стопанство „Тракия“, разказва, че след нападе­нието и той е видял бракониерите, но не успял да спре автомобила, с който те избягали.

Христов признава, че случаите на агресия в района са зачестили напоследък.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ