Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В дружина Деветаки очакват злато за трофея

деветаки лов

С добра слука могат да се похвалят ловците от ЛРД-Деветаки в два последователни излета. Съ­ботният лов завършил със 150-килограмова дива свиня, а трофеят от неделния може би ще донесе медал, надява се председателят Красимир Цанков.

Голямото прасе отстрелял Александър Гешев. Животното навлязло в ловната територия на ЛРД-Де­ветаки, подгонено от кучета от съседното село Агатово.

Минало през първата пусия, Ангел Ангелов стрелял два пъти и с втория изстрел успял да го рани в задния бут. Дивата свиня забавила своя бяг, кучетата започнали да я доближават, на моменти спирали и я облайвали на място, след което тя навлязла в много гъста сечина.

Тогава двама гоначи влезли там, като Александър Гешев се оказал по-близо до прасето.

деветаки лов

„Той произведе три изстрела през определени интервали от време. Заради изключително гъстата сечина не всички попадения бяха точни, но в крайна сметка животното беше повалено” – разказа председателят на ЛРД-Деветаки.

Слуката на дружината продължила и на следващия излет, в неделя. Още на първата гонка в местността Тонковото кучетата разлайвали на дребен дивеч, когато прасето се вдигнало, минало покрай Пламен Иванов, който успял да го отстреля от разстоя­ние около 30 метра с първия изстрел.

деветаки лов

Ловецът извадил трофея – 21 см много плътни зъби. Ще бъде даден за оценка и твърде вероятно е да получи медал, счита Цанков.

От началото на ловния се­зон отстреляните диви свине в ЛРД-Деветаки, която с площта си от 5171 ха е една от най-го­лемите в състава на ЛРС-Ловеч, са шест.

Светломира АНАСТАСОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ