140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В Кърджали замислят рибарско училище за деца

Валери Ковачев, вестник “Нов живот” – Кърджали

Отборът по спортен риболов към Ловно-рибарското сдружение в Кърджали ще организира на плажа на яз. „Кърджали” рибарско училище за деца. Инициативата е на тазгодишния носител на Купа „Нов живот” и  републикански шампион за 2013 г. Димитър Димитров и на капитана на отбора Абдулла Аптула – Апо. 

Своя опит ще предадат също петкратният носител на Купа „Нов живот” д-р Бирджан Мехмед, Аднан Дормуш, Дурхан Адил и други майстори на пръчката. Малките рибари ще научат повече за захранките и стръвта, за подготовката на такъмите и тънкости за самия риболов.

През последните години интересът към риболова сред децата  в Кърджали и региона спада. Искаме да помогнем за развитието на риболов сред подрастващите, да привлечем повече участници и да вдигнем нивото на състезанието за Купата на „Нов живот”, заявява Димитър Димитров.

За всички участници в рибарското училище ще се организира състезание.

Отборът ще работи също за развитие на риболова сред мъжете и жените. Има идея седмица преди състезанието за Купа „Нов живот” да демонстрира майсторски риболов на същото място.  Ще бъдат поканени всички, които ще участват в надпреварата.

И след състезанието за Купа „Нов живот” най-добрите рибари от Кърджали не са прибрали въдиците. Абдулла Аптула – Апо, д-р Бирджан Мехмед, Дурхан Адил  ще участват тази неделя в състезания на езерото „Загорка” в Стара Загора. Там ще бъде и Димитър Димитров.

След това отборът на Ловно-рибарското сдружение продължава подготовката си за решаващия последен трети кръг на републиканското първенство през август на Гребния канал в Пловдив. При успех нашият тим ще влезе в тройката на страната.

Следват няколко турнира с международно участие. През септември Пловдив ще бъде домакин на световното първенство по риболов на плувка.

Има шансове наши рибари да попаднат в националния отбор.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ