140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРД „Марица“ разселиха прелетен дивеч

Първомай, Теодора Кирякова

225 фазана и 2250 патици бяха разселени на 2 август в ловните райони на 7 дружинки на ЛРД „Марица“ – Първомай. Така вече във всяка от 24-те дружинки, в зависимост от броя на членовете им, са разселени между 50 и 150 .

75 от фазаните са закупени по програмата на НЛРС, а останалите 150 – със средства от първомайското дружество. Всички фазани полетяха в полетата на село Богданица.

Дружеството със собствени средства заплати 1500 от патиците, а 750 са по програма на НЛРС. Всички птици са 90-дневни и изглеждат отлично за възрастта си. Те са в добро състояние и се очаква успешно да се размножават и разселят на подходящите местообитания. Ловджиите се надяват патиците и фазаните бързо да се приспособят в природата и да се смесят с дивите видове.

За да се увери, че всичко е наред на предаването присъства и Борислав Бечев – управител на „Сокол – БЛРС“. Той поздрави председателя Тодор Баръмов и ловците за отличната им дейност по разселване и грижа за дивеча.

Доставените патици са от развъдника в Луковит, а фазаните от стопанството в Русе.

Това е третото разселване на прелетен дивеч в района на ЛРД „Марица“ за тази година. Само преди десетина дни са били доставени още 1430 патици. Това прави първомайското едно от водещите дружества  в страната по този показател.

Така местните ловци се надяват да поддържат голяма популация и да имат възможност за добра слука през предстоящия сезон.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ